Ruokakulttuurin synty
Ruokakulttuurin syntyyn ovat vaijuttaneet mm evakot, pikkuhiljaa paremman väen herkut tulivat myös tavallisen kansan ulottuville hienoston ryhdyttin alussa tarjoilemaan talonpoikien juhlissa ja sunnuntaiaterioilla, ja 1900- luvulla monista hienommista ruoista tuli tavallista arkiruokaa. Säätöläisten ruokapöydistä joka kodin ruokalistalle ovat löytäneet tiensä esim. perunalaatikko, lihapullat, rosoli ja luumukiisseli
Yleiset raaka-aineet
Yleiseit raaka-aineet ovat mm laatikkoruoat, piirakat, piirakat, hapanleivät, sienet, marjat, kalat, riista, peruna, hapankaali jne..
Ruoan valmstusmenetelmät.
uunissa ja käsin.
Alueella syödään
- Tsupukoita
- Kukkosia
- Pyörösiä
- Vatruskoita
- Uunipuuroa
- Karjalanpaistia
- Karjalanpiirakoita jne..
Meidän suunnittelemanne menu:
Alkuruoka
- Sienisalaatti ja vatrkuskat
Pääruoka
- Perunamuussia ja karjalanpaistia, jonka kanssa tarjoilemme karjalanpiirakoita.
Jälkiruoka
Puolukkarahka
10: lle hengelle
Sienisalaatti:
5dl suolasieniä
2 isoa sipulia
2dl kuohukermaa
2dl smetana
mustapippuria
3tl sitruunamehua
muussi:
n 2kg perunaa
n 1L maitoa
suolaa maun mukaan
100 g voita
Karjalanpaisti:
800g karjalanpaisti lihaa
1 iso sipuli
maustepippuri
1 keskikokoinen porkkana
vettä
voita
2 kpl laakerinlehti
Puolukkarahka
3,5 dl vispikermaa
2 prk maitorahka
7dl puolukoita
2dl sokeria
2tl vanilija sokeria
Ruokakulttuurin syntyyn ovat vaijuttaneet mm evakot, pikkuhiljaa paremman väen herkut tulivat myös tavallisen kansan ulottuville hienoston ryhdyttin alussa tarjoilemaan talonpoikien juhlissa ja sunnuntaiaterioilla, ja 1900- luvulla monista hienommista ruoista tuli tavallista arkiruokaa. Säätöläisten ruokapöydistä joka kodin ruokalistalle ovat löytäneet tiensä esim. perunalaatikko, lihapullat, rosoli ja luumukiisseli
Yleiset raaka-aineet
Yleiseit raaka-aineet ovat mm laatikkoruoat, piirakat, piirakat, hapanleivät, sienet, marjat, kalat, riista, peruna, hapankaali jne..
Ruoan valmstusmenetelmät.
uunissa ja käsin.
Alueella syödään
- Tsupukoita
- Kukkosia
- Pyörösiä
- Vatruskoita
- Uunipuuroa
- Karjalanpaistia
- Karjalanpiirakoita jne..
Meidän suunnittelemanne menu:
Alkuruoka
- Sienisalaatti ja vatrkuskat
Pääruoka
- Perunamuussia ja karjalanpaistia, jonka kanssa tarjoilemme karjalanpiirakoita.
Jälkiruoka
Puolukkarahka
10: lle hengelle
Sienisalaatti:
5dl suolasieniä
2 isoa sipulia
2dl kuohukermaa
2dl smetana
mustapippuria
3tl sitruunamehua
muussi:
n 2kg perunaa
n 1L maitoa
suolaa maun mukaan
100 g voita
Karjalanpaisti:
800g karjalanpaisti lihaa
1 iso sipuli
maustepippuri
1 keskikokoinen porkkana
vettä
voita
2 kpl laakerinlehti
Puolukkarahka
3,5 dl vispikermaa
2 prk maitorahka
7dl puolukoita
2dl sokeria
2tl vanilija sokeria
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti