Ruokavalion periaatteet.
1. Syö kohtuullisia aterioita ja ruokaile säännöllisesti. Näin rasitat vähiten ruoansulatusta.
2. Käytä vain vähän rasvaa ja rasvaisia elintarvikkeita.
3. Kokeile, mitkä ruoat sopivat ja mitkä aiheuttavat vaivoja.
4. Syö monipuolisesti. Jos painoa on liikaa pyri laihduttamaan.
Vältä nämä!
- kananmunan keltuainen
- lihapiirakat
- kermaleivokset
- juustot
-makkarat
- margariini
- suklaat
- valmisruoat
- ranskalaiset
Kasviksista kaikki, jotka eivät aiheuta vaivoja, esim. Porkkana, punajuuri, tomaatti, erilaiset salaatit, kiinankaali, pinaatti, kesäkurpitsa, munakoiso.
Marjat ja hedelmät: kaikki marjat tuoreina ja keitettyinä.
Syö esim näin.
Aamiainen
-Täysjyvä leipää,
-täysjyväpuuroa, jonka joukkoon marjoja tai hedelmäraastetta,
- leivälle sipaisu kevytlevitettä, lehtisalaattia ja tomaattia, viipale vähänravsaista juustoa. -Rasvatonta maitoa tai kevyt jugurttia.
- Tee tai yrtti tee
Lounas
- runsaasti kasviksia raasteena, salaattin tai keitettyinä
- perunaa, tummaa riisiä tai makaronia
- vähärasvaista lihaa, kalaa tai kanaa
- täysjyväleipää, sipaisu kevytlevitettä
- rasvaton maito tai piimä, vesi
Välipala
- hedelmä tai marjoja tai täysjyvävoileipä tai pulla tai pala pullapohjaista marjapiirakkaa
-tee tai yrttitee
Päivällinen
- kuten lounas
Iltapala
- täysjyväleipää, sipaisu kevytlevitettä
- sopivia kasviksia
- tee tai yrttite
- hedelmiä tai marjoja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti